Сьогодні говоримо про деякі корисні продукти, про які важливо пам'ятати, якщо ви хочете завжди чудово почуватися і також відмінно виглядати. Отже:

1. Антиоксиданти

Регулярно вживайте продукти, багаті на антиоксиданти – речовини, які допомагають боротися з вільними радикалами, молекулами кисню, які сприяють процесу старіння. Антиоксиданти можна знайти в різнокольорових овочах та фруктах, таких як ягоди, буряк та томати. Для того, щоб збалансувати свою дієту і зменшити ризик розвитку раку та серцево-судинних захворювань додайте до свого раціону від 5 - 9 порцій овочів або фруктів щодня.

3. Переваги оливкової олії

Оливкова олія не тільки смачна, але ще й вражаюче корисна. Вона позитивно впливає на пам`ять. До складу оливкової олії входить речовина - олеокантал, яка є натуральним протизапальним засобом та має ефект, подібний до дії Ібупропену. Також дослідження, проведені серед чоловіків, які регулярно вживали оливкову олію холодного віджиму, показали, що у них збільшилася кількість корисного холестерину, який очищає судини від бляшок, що призводять до атеросклерозу.

3. Користь ягід

Ягоди – це чудове джерело антиоксидантів. Полуниця, лохина, асаї – одні з небагатьох прикладів багатих на поліфенолом ягід. Цей корисний компонент допомагає боротися з раком та дегенеративними змінами мозку. До речі, заморожені ягоди багаті на поліфеноли також. Тому ви можете використовувати користь ягід цілий рік.

4. Риба – це їжа для мозку

Додайте до свого салату тунець або лосось замість курки. Ці продукти були названі продуктами для мозку за ненасичені жирні кислоти, що входять до їхнього складу. Ці речовини важливі для підтримки нормальної роботи мозку і нервової системи. Вживання риби хоча б один – тричі на тиждень зменшує ризик розвитку старечого недоумства. А омега жири, що входять до складу цих сортів риб, знизять рівень холестерину, що скоротить ймовірність розвитку атеросклерозу.

5. Бобові як джерело рослинних волокон

Додайте в свою дієту багаті рослинними волокнами бобові хоча б тричі на тиждень і ви тільки виграєте від цього. Різні види бобових знижують кров'яний тиск, знижують рівень холестерину та покращують травлення. А так ви довго відчуваєте себе ситими, це допомагає не переїдати і контролювати вагу. Бобові також містять вуглеводи, які контролюють вуглеводний обмін, що є важливим для хворих на діабет.

6. Цінність овочів

Овочі містять волокна, фітонутрієнти, безліч вітамінів і мінералів, які захищають вас від багатьох вітамінів. Зелень містить вітамін К для сильних кісток. Солодка картопля та морква – вітамін А, які допомагають зберігати здоровими шкіру та очі та захистити від інфекцій.

7. Середземноморська дієта

Найкориснішою вважається дієта, якої дотримуються люди, що живуть на Середземномор'ї. Вони регулярно включають у свій раціон оливкову олію, овочі, зернові та періодично келих червоного вина. Замість солі вони використовують трави та спеції. Таке харчування не тільки корисне для серця, а й зменшує ризик розвитку порушень пам'яті, а також запобігає розвитку різних видів раку.

8. Горіхи, молочні продукти та цільнозернові

Горіхи багаті не тільки на протеїн, який не містить холестерину, але й інші корисні речовини. Мигдаль багатий на вітамін Е, антиоксидант, який захищає тіло від руйнування клітин і стимулює роботу імунної системи. Ненасичені жири в волоських горіхах допомагають знизити рівень корисного холестерину. Але зверніть увагу, що горіхи є дуже калорійним продуктом, тому вживайте їх обмежено.

Вітамін Д, знайдений у молоці, допомагає засвоєнню кальцію, що особливо важливо для здоров'я кісток. Великі дози вітаміну Д можуть зменшити ризик розвитку раку кишечника, грудей і простати. Йогурт із живими культурами допомагає травленню.

Вживання в їжу цілісних зерен скорочує ризик розвитку певних видів раку, діабету та серцевих захворювань. Додайте ячмінь у суп та замінить мюслі вівсянкою, яку потрібно варити. Цілісні зерна мінімально оброблені і тому зберігають максимум корисних речовин. Рослинні волокна у зернах попереджають проблеми із травленням.

9. Зберігайте вагу в нормі

Чим менша ваша вага, тим менше навантаження на суглоби, на ваше серце і тим нижчий ризик розвитку деяких видів раку. З віком, зі зниженням м'язової маси стає все складніше утримувати вагу на постійному рівні. Щоб тримати вагу в нормі, вживайте протеїни з дієтичного м'яса, бобових або тунця. Увімкніть овочі, цілісні зерна та фрукти. Для розщеплення складних вуглеводів потрібно більше енергії, що також допоможе витрачати калорії, а рослинні волокна допоможуть вам почуватися більш ситим.