Налаштування
Шрифт:
  • А
  • А
  • А
Колір:
  • Ц
  • Ц
  • Ц
  • Ц
  • Ц
Фото
  • ЧБ
  • Колір
  • Вимк.
Повна версія
Лакто

Інструкція до препарату Лакто

Інструкція

Лакто(Lakto) інструкція з використання, дозування

склад

кожна капсула містить не менше ніж:

lactobacillus sporogenes 0,325х 109

lactobacillus rhamnosus 0,325х 109

bifidobacterium longum 0,325х 109

saccharomyces boulardii 0,325х 109

допоміжні речовини: желатин, крохмаль кукурудзяний, магнію стеарат (е 470). не є лікарським засобом.

без гмо.

загальна характеристика

лакто є комбінованим засобом, що містить пробіотичні мікроорганізми чотирьох видів.

форма випуску

кишково-розчинні капсули.

основні властивості

відновлює мікрофлору кишечника завдяки комплексній дії компонентів.

біологічні та імунологічні властивості компонентів

сахароміцети буларді

(saccharomyces boulardi ) належать до роду saccharomyces.

  • надають протидіарейну (антисекреторну) дію, зумовлену зниженням ц-амф в ентероцитах, що призводить до зменшення секреції води та натрію в просвіт кишечника;
  • антимікробна дія, зумовлена здатністю saccharomyces boulardii пригнічувати розвиток патогенних та умовно-патогенних бактерій та грибів, що порушують біоценоз кишечника. saccharomyces boulardii проявляють прямий антагонізм до: clostridium difficile, clostridium pneumoniae, staphylococcus aureus, pseudomonas aeruginosa, candida krusei, candida pseudotropical, candida albicans, salmonella typhi, salmonella enteritidis, escherichia coli, shigella dysenteriae, shigella flexneri, klebsiella, proteus, vibrio cholerae, а також до enthamoeba hystolitica, lambliae, enterovirus, rotavirus;
  • антитоксинна дія, зумовлена виробленням протеаз, що розщіплюють токсин а та в, які продукує clostridium difficile, та рецептор ентероцита, з яким зв'язується токсин (особливо відносно цитотоксину a clostridium difficile);
  • ферментативна дія, обумовлена підвищенням активності дисахаридаз тонкого кишечнику (лактази, сахарази, мальтози);
  • підсилення неспецифічного імунного захисту, за рахунок підвищення продукції а(імуноглобуліна а) ентероцитами тонкої кишки;
  • трофічний ефект відносно слизової оболонки тонкої кишки - за рахунок вивільнення спермину та спермидину;
  • генетично обумовлена стійкість saccharomyces boulardii до антибіотиків обґрунтовує можливість їх одночасного застосування з антибіотиками для профілактики розвитку аад (антибіотик-асоційованої діареї).

lactobacillus sporogenes (lactic acid bacillus, bacillus coagulans) належать до бактерій роду bacillus.

lactobacillus sporogenes мають антагоністичну активність відносно патогенних і умовно-патогенних мікроорганізмів, та утворюють сприятливі умови для розвитку корисної мікрофлори кишечника, за рахунок:

  • ферментації глюкози, манози, фруктози і сахарози до правообертаючої (l+) молочної кислоти, яка не викликає метаболічний ацидоз;
  • продукції бактеріоцинів, які пригнічують зростання ентерококів, лістерій та інших умовно-патогенних и патогенних мікроорганізмів.

lactobacillus rhamnosus належать до роду lactobacillus.

lactobacillus rhamnosus є представниками нормальної флори кишечника та піхви.

  • конкурують за рецептори ентероцитів з патогенними та умовно-патогенними бактеріями та грибами;
  • ферментують лактозу (молочний цукор) та інші вуглеводи в молочну кислоту, забезпечуючи антагоністичну дію у відношенні до патогенних та умовно-патогенних бактерій та грибів;
  • нормалізує вагінальну мікрофлору, відновлюючи природне кисле середовище у піхві (ph 3,8-4,5) та підвищує стійкість слизової оболонки до дії патогенних мікроорганізмів.

bifidobacterium longum належать до роду bifidobacterium.

bifidobacterium longum є представниками нормальної флори кишечника.

  • конкурують за рецептори ентероцитів з патогенними та умовно-патогенними бактеріями та грибами;.- ферментують з утворенням кислот (переважно оцтової і молочної) глюкозу, лактозу, сахарозу і манозу;
  • виробляють антибіотичні субстанції, що пригнічують зростання умовно-патогенних мікроорганізмів;
  • синтезують вітамін к, пантотенову кислоту, вітаміни групи в: в? -тіамін,

b2 - рибофлавін, вз - нікотинову кислоту, b9 - фолієву кислоту,

в6 -піридоксин.

термін споживання узгоджувати з лікарем:

  • тривалість прийому при гострих порушеннях мікробіоценозу кишечника - 5 днів;
  • тривалість прийому при хронічних порушеннях мікробіоценозу кишечника 3-4 тижні.

застереження щодо вживання

індивідуальна чутливість до компонентів, особам із значно зниженим імунітетом застосовувати тільки за призначенням лікаря. не перевищувати рекомендовану добову дозу.

перед застосуванням рекомендована консультація лікаря.

взаємодія з іншими лікарськими засобами

можливе одночасне вживання з препаратами фунгіцидів, що всмоктуються (флуконазол);

не відбувається зниження ефективності лакто при одночасному вживанні з курсом антибактеріальної та хіміотерапії.

побічна дія

добре переноситься, немає інформації про його побічні дії.

умови зберігання

зберігати в недоступному для дітей, сухому, захищеному від світла місці, при температурі не вище 25 °с.

термін придатності

дивись упаковку виробника.

упаковка

флакон з 16 капсулами разом з листком-вкладишем у картонній коробці.

виробник

lobster overseas, india. reg. office: b-169, 2nd floor,okhla industrial area, phase-1, new delhi, 110020.

дистриб'ютор

прогресфарм, 67668, одеська обл., біляївський р-н, с. в. дальник, вул., південна, 59; тел. (048) 740-13-53; e-mail: office@progresspharma.com.ua, www.progresspharma.com.ua

Повідомлення
Зворотний дзвінок
Онлайн чат
Як вам зручніше з нами звʹязатися?
Скасувати
Кнопка зв'язку