Налаштування
Шрифт:
  • А
  • А
  • А
Колір:
  • Ц
  • Ц
  • Ц
  • Ц
  • Ц
Фото
  • ЧБ
  • Колір
  • Вимк.
Повна версія
Олія пшеничних зародків 50 мл
99,20 ₴

Інструкція до препарату Олія пшеничних зародків 50 мл

Інструкція надана держ. реєстром мед. препаратів України
Кортунова Юлія
Перевірено: Кортунова Юлія
Оновлено: 30.09.2023
Провірено
Інструкція

ОЛІЯ ПШЕНИЧНИХ ЗАРОДКІВ (Olеum Triticae)

Отримують:

із зародків (проростків) пшениці твердої – Triticum durum Desf. і пшениці м'якої або річної – Triticum aestivum L. (родина – м'ятлікові або злакові – Poaceae або Gramineae).

Короткий опис рослини:

Пшениця - однорічна рослина з порожнистим прямостоячим стеблом заввишки 100-180 см і лінійними сидячими листками. Непоказні вітрозапилювані квітки зібрані у суцвіття складний колос. У м'якої пшениці колос лінійний, в поперечному розрізі квадратний; колоскові луски з кілем, на верхівці з зубчиком або остю. Зернівка частіше борошниста, іноді склоподібна. У твердої пшениці колос в поперечному розрізі не квадратний, колоскові лусочки з добре виявленим кілем, на верхівці з гострим зубчиком, але завжди без остюків. Плід – тверда, склоподібна зернівка. Зерна м'якої і твердої пшениці містять до 13 % білка, близько 60 % вуглеводів, 1,5 % жирів, великий набір вітамінів (В1, В2, В6, В15, Е, каротин, Р, РР), макро - і мікроелементи (калій, кальцій, кремній, магній, сірка, фосфор, бор, залізо, йод, кобальт, марганець, мідь, молібден, нікель, селен, хром, цинк та ін). В зародках зерен пшениці містяться вітаміни, холін, жирну олію, вуглеводи, білки.

Походження та поширення рослини:

Пшениця вважається найдавнішою хлібною культурою на землі. Види культурної пшениці відбуваються, принаймні, від трьох диких злаків, що ростуть в Малій Азії, Південній Європі і Північній Африці. Центром доместикациии походження культурних форм пшениці вважається Передня Азія (зокрема нинішня територія Грузії)

Пшениця - найпоширеніша продовольча культура. Її ареал охоплює всі континенти земної кулі. Обидва види пшениці вирощуються повсюдно як основна хлібна зернова культура.

Властивості і склад олії:

Жирна олія зародків пшениці досить густа, масляниста, з характерним запахом пшениці. В складі олії зародків пшениці є гліцериди жирних кислот – лінолевої (50-57 %), олеїнової (14-23 %), пальмітинової (14-20 %), ліноленової (3-8 %), стеаринової (0,5–2,5 %), а також вітаміни (В1, В2, В3, В6, Е, каротин), лецитин.

Дія та показання до застосування олії:

Олія зародків пшениці проявляє регенеруючу, протизапальну, ранозагоювальну, поживну, антитоксичну, зволожуючу, пом'якшувальну, тонізуючу, омолоджуючу дію на шкіру. Із-за високого вмісту вітаміну Е олія зародків пшениці виявляє сильні антиоксидантні властивості й особливо корисна для підтримки свіжості та молодості шкірного покриву.

Олія зародків пшениці здавна використовували у стародавній медицині як противогеморроидальное засіб. У сучасній дерматології її використовують як додатковий засіб при лікуванні хвороб шкіри – дерматитів, псоріазу, екземи, опіків. Вона сприяє усуненню лущення, запалення, висипань, тріщин шкіри і губ. У косметичній практиці її застосовують для догляду за сухою, проблемною шкірою. Олія з зародків пшениці є ефективним профілактичним і лікувальним пом'якшувальною засобом, що сприяє відновленню еластичності шкіри при затвердіннях і рубцях, у тому числі стриях (рубцях вагітності), та пом'якшення «апельсинової кірки» при целюліті.

Олія підходить для щоденного догляду за шкірою обличчя, шиї, тіла з метою збереження їх пружності, свіжого і здорового вигляду. Її також використовують як засіб профілактики і усунення зморшок, для догляду за зрілою і втомленою шкірою. Олія корисна для догляду за волоссям, особливо сухим, тонким і ламким.

Є відомості про те, що екстракт, отриманий із зародків пшениці після їх попередньої ферментації, є ефективним лікувальним засобом при лікуванні деяких форм екземи.

Додавання невеликої кількості масла паростків пшениці до інших жирних рослинних олій запобігає їх швидке згіркнення і продовжує термін їх придатності.

Способи застосування:

Олію зародків пшениці зазвичай використовують у суміші з іншими оліями більш легкої текстури у співвідношенні 1:1, а також як базову олію для створення композицій з натуральними ефірними оліями і для збагачення готових косметичних засобів – кремів, масок, шампунів, бальзамів. Олія використовується для аплікацій, пов'язок, змазувань, приготування масажних і косметичних сумішей.

Масаж для усунення післяпологових рубців (стрий).До 1 чайній ложки олії зародків пшениці або його суміші з іншими жирними оліями (персиковою, мигдальною, виноградних кісточок), узятих в рівних пропорціях, додати 2 краплі розмаринового і по 1 краплі лавандового, м'ятного і гвоздикового ефірних масел. Суміш використовувати для масажу проблемних зон. Для профілактики стрій обидві сторони живота і верхню частину ніг масажувати сумішшю жирних олій з додаванням лимонного і мандаринового ефірних олій (по 2 краплі на 1 чайну ложку жирової основи).

Змащування. Перед паровою ванночкою змащувати шкіру обличчя чистою олією зародків пшениці для запобігання від пошкодження парою дрібних кровоносних судин.

Щодня після миття змащувати руки чистою олією зародків пшениці, злегка втираючи її в шкіру.

Аплікації. Серветку, змочену олією проростків пшениці, накладати на 20-30 хв на проблемні ділянки з затвердениями або місця еритеми після прийняття сонячних ванн.

Протипоказання:

Індивідуальна непереносимість. Особам, схильним до алергічних реакцій, дотримуватися обережності і не застосовувати масло в чистому вигляді.

Повідомлення
Зворотний дзвінок
Онлайн чат
Як вам зручніше з нами звʹязатися?
Скасувати
Кнопка зв'язку