Налаштування
Шрифт:
  • А
  • А
  • А
Колір:
  • Ц
  • Ц
  • Ц
  • Ц
  • Ц
Фото
  • ЧБ
  • Колір
  • Вимк.
Повна версія
Олія жожоба 50 мл
148,30 ₴
Ароматика ТОВ (Україна, Київ)
Код товару:
114316
У список

Олія жожоба 50 мл

Ароматика ТОВ (Україна, Київ)
Упаковка В наявності
148,30 ₴
Увага! Ціни дійсні тільки при покупці онлайн
Купити в 1 клік
Кур'єром
Безкоштовно
від 48 годин
Самовивіз
Безкоштовно
за 15 хвилин
УкрПошта
від 35 грн
2-3 днi
Нова Пошта
від 60 грн
2-3 днi
Доставка
На сайті
При отриманні
Оплата
Залишилися питання?
Ми раді допомогти
Ціни дійсні тільки при покупці онлайн, ціни в роздрібній мережі можуть відрізнятися від вказаних на сайті Задати питання фармацевту
Характеристики товара
Виробник Ароматика ТОВ (Україна, Київ)
Форма товару Олія рослинна
шт. 1
Штрих-код 4820031050012
Кількість в упаковці 1
Бренд Ароматика
Об'єм 50 мл
Умови відпуску без рецепта
Температура зберiгання спеціальних умов зберігання немає
Інструкція надана держ. реєстром мед. препаратів України
Кортунова Юлія
Перевірено: Кортунова Юлія
Оновлено: 25.06.2022
Провірено
Інструкція

ОЛІЯ ЖОЖОБА, АБО СИММОНДСІЇ КИТАЙСЬКОЇ (Oleum Simmondsiae)

Отримують:

з насіння жожоба (або хохоба, або симмондсії китайської) – Simmondsia chinensis (сімейство сіммондсєві – Simmondsiaceae).

Властивості і склад олії:

У складі жирної олії жожоба (рідкого воску) є жирні кислоти – гадолеїнова  (65-80%), ерукова (10-22 %), олеїнова (5-15 %), нервонова  (до 3,5 %), пальмітинова (до 3 %), пальмитолеінова  (до 1 %), бегенова (1 %) та інші (до 3 %), а також ефіри жирних кислот, амінокислоти, колаген, вітамін Е. В наші дні унікальний рослинний віск рідкий придбав найбільше значення як замінник спермацета – рідкого воску тваринного, одержуваного з голови кошалота. Спеціальні дослідження американських вчених показали, що в хімічному складі і властивостях рідкого воску жожоба і спермацету є багато загального. Олія дуже стійка до згіркнення. Цю властивість пояснюють значним вмістом вітаміну Е, який є сильним антиоксидантом. Для запобігання згіркнення та продовження терміну придатності інших жирних олій рекомендується додавати до них 1-2 % олії жожоба.

Дія та показання до застосування олії:

Олія жожоба - ідеальний засіб для повсякденного догляду за шкірою і волоссям будь-якого типу. Вона відрізняється тонкою текстурою, високою проникаючою здатністю, регенеруючою, помякшувальною, зволожуючою і протизапальною дією. При нанесенні на шкіру і волосся олія повністю всмоктується і не залишає жирного сліду, зручна для догляду за шкірою після гоління.

Особливо ефективно використання олії жожоба для догляду за ніжною шкірою новонароджених при попрілостях, висипу, сухій шкірі та шкірі що лущиться. Його використовують для догляду за шкірою навколо очей, а також сухими, обвітреними і потрісканими губами.

При регулярному використанні масло жожоба сприяє омолодженню втомленої і в'ялої шкіри, усуненню зморшок і запобіганню появи нових.

У косметиці та дерматології олію жожоба широко використовується як самостійно, так і в сумішах з іншими жирними та ефірними  оліями. Його застосовують при стриях (розтяжках, рубцях після вагітності), дрібних травмах, тріщинах, сонячних опіках, вугровій висипці, ущільненні на долонях, ліктях, підошвах ніг. Масло жожоба  пом'якшує хворобливі прояви і свербіж при дерматитах, псоріазі, екземі. Його також використовують для догляду за віями, бровами, фарбованим, сухим і ламким волоссям і при лупі.

До базисним жирних олій, що входять до складу масажних композицій для лікування целюліту, ожиріння, атрита і артрозу, бажано додавати від 2 до 50% олії жожоба.

Способи застосування:

Масаж, маски для волосся. 1 столову ложку олії жожоба нанести на волосисту частину голови, зробити легкий масаж і залишити олію на ніч, вранці змити. До 1 столової ложки  олії жожоба можна додати 3-5 крапель розмаринової, іланг-ілангової або петитгрейнової ефірних олій. Отриману суміш використовують в якості живильної маски для волосся, наносячи на волосяну частину голови на 1-1,5 години.

Аплікації, маски для обличчя.Для догляду за шкірою під очима з метою профілактики та усунення зморшок олія жожоба використовується у чистому вигляді. З цією метою особливо ефективним є застосування суміші з додаванням до 1 столової ложки олії жожоба 1-2 крапель ефірних олій ліметта, неролі, ладану, троянди або санталу.

При проблемній шкірі можна використовувати масло жожоба в чистому вигляді, в поєднанні з однією із жирних рослинних олій у співвідношенні 1:1 або з додаванням 2-3 крапель ефірних олій на 1 столову ложку жирової основи. При вугровій висипці додають каюпутову ефірну олію, при сонячних опіках - лавандову. Серветки, змочені масляною сумішшю накладати на проблемні ділянки шкіри на 15-20 хв.

Для догляду за шкірою обличчя після гоління для змащування використовують чисту олію жожоба або додають в неї ефірну олію рожевого дерева (1-2 краплі на 1 столову ложку жожоба).

Збагачення косметичних засобів: до 10 г крему, 10 мл тоніка або лосьйону додати 5-10 мл олії жожоба; на 100 мл шампуню або бальзаму для волосся додати 7-10 мл олії.

Інше застосування:

Олія жожоба придбала велике значення і в промисловості для виробництва пластиків і мастильних матеріалів.

Протипоказання:

Індивідуальне  несприйняття. Оскільки олія  жожоба стимулює ріст волосся, жінкам з проявами гіпертрихозу на обличчі (поява небажаних волосся), рекомендується застосовувати його, розбавляючи будь-яким іншим рослинним маслом в 10 разів (тобто 1 частина олії жожоба на 9 частин іншого жирної олії).

Відгуки користувачів

Цей продукт ще не має відгуків.
Залишити відгук
Моя оцінка
Зверніть увагу
Інформація / інструкція до препарату призначена тільки в інформаційних цілях і призначена виключно в інформаційних цілях.
Повідомлення
Зворотний дзвінок
Онлайн чат
Як вам зручніше з нами звʹязатися?
Скасувати
Кнопка зв'язку