Для поліпшення роботи сайту ми використовуємо файли cookie. Продовжуючи переглядати сайт, ви погоджуєтеся з цим.
Бактобліс для дорослих Bactoblis Adult таблетки №10
443,60 ₴
Інструкція до препарату Бактобліс для дорослих Bactoblis Adult таблетки №10
Опис


Оновлено: 15.09.2025
Перевірено
Опис
Бактобліс для дорослих Bactoblis Adult інструкція по застосуванню
Склад
1 ородисперсна пігулка містить: підсолоджувач - ізомальт; пробіотики: Streptococcus Salivarius K12, Lactobacillus paracasei, L. CASEI 431; антиспікаючий агент - стеарат магнію; ароматизатори: м’яту, фрукт юзу; ментол; вітамін D3.
Активні інгредієнти:
пробіотик Streptococcus Salivarius K12 (не менше 5x108 КУО (CFU) (не менше п’ятиста мільйонів життєздатних колонієутворюючих одиниць в 1 ородисперсній пігулці) – 30 мг (mg); пробіотик Lactobacillus paracasei, L. CASEI 431 (не менше 5x108 КУО (CFU) (не менше п’ятиста мільйонів життєздатних колонієутворюючих одиниць в 1 ородисперсній пігулці) – 30 мг (mg); вітамін D3 - 5 мкг (µg).
Не містить глютену. Зі смаком м’яти та фрукту юзу.
Харчова (поживна) цінність на 100 г (g) продукту: енергетична цінність (калорійність) 1040,76 кДж (kJ) / 249,48 ккал (kcal); жири 1,019753 г (g), з них насичені 0,983333 г (g); вуглеводи 93,406907 г (g), з них цукри 0,497420 г (g); поліоли 87,030556 г (g); волокна 0,509889 г (g); білки 1,182019 г (g); сіль 0,224474 г (g).
Опис
Бактобліс для дорослих / Bactoblis Adult (ородисперсні пігулки) – респіраторний пробіотик, який запатентований для відновлення мікрофлори верхніх дихальних шляхів та захисту організму від інфекцій.
Бактобліс для дорослих – ексклюзивна формула, що поєднує Streptococcus salivarius K12 (для покращення місцевого захисту верхніх дихальних шляхів) та Lactobacillus paracasei, L. CASEI 431 (покращує системну відповідь організму у боротьбі зі збудниками інфекцій).
Наукове підтвердження дії компонентів:
Streptococcus salivarius K12 - штам корисних бактерій, який був виділений у Новій Зеландії професором Джоном Таггом з мікрофлори ротової порожнини здорової дитини, яка протягом декількох років набагато рідше хворіла на респіраторні захворювання, ніж інші діти. Лише у 2% дітей цей штам присутній при народженні. У нормі - присутність Streptococcus salivarius складає до 40% загальної популяції бактерій здорової ротової порожнини. (1)
Streptococcus salivarius K12 колонізує ротову порожнину та носоглотку, активно пригнічує ріст Streptococcus pyogenes, Streptococcus pneumoniae, Haemophilus influenzaе і Moraxella catarrhalis, Staphylococcus aureus, Proteus vulgaris, Proteus spp, Candida albicans, Klebsiella pneumoniae, Streptococcus mutans, Staphylococcus epidermidis, які є одними з основних етіологічних чинників бактеріальних інфекцій респіраторного тракту у дітей. (2, 3, 6).
Пробіотик Streptococcus salivarius K12 утворює два антибактеріальних бактеріоцини (саліваріцин А2, саліваріцин В), що пригнічує ріст збудників інфекцій в ротоглотці. (13)
Streptococcus salivarius K12 відіграє важливу роль у відновленні корисної мікрофлори ротової порожнини й запобігає зростанню умовно-патогенної та патогенної мікрофлори. Штам K12 відмінно підходить для профілактики інфікування порожнини рота і верхніх дихальних шляхів через його природню здатність активно заселяти ротову порожнину людини й витісняти патогенні бактерії.
У 2011 році Streptococcus salivarius K12 отримав статус GRAS (загальновизнаний як безпечний) від Управління по контролю якості харчових продуктів та лікарських засобів США, що дозволив використовувати пробіотик в харчових продуктах. (11)
Lactobacillus paracasei, L. CASEI 431 – штам пробіотичних лактобактерій, що чинить сприятливий вплив на імунітет, здоров’я дихальних шляхів і роботу кишківника. Вперше був виділений з кишкового мікробіому здорових дітей та широко використовується у світі в продуктах харчування та дієтичних добавках з 1995 року. Штам L. CASEI 431 стабільний і здатний виживати під впливом кислого середовища і жовчі у шлунково-кишковому тракті (ШКТ), що є надзвичайно важливим, оскільки тільки потрапивши до кишківника, він здатний сприятливо впливати на здоров’я. (9)
Вживання L. CASEI 431 доведено підвищує рівень сироваткових антитіл та покращує системну імунну відповідь. У кембриджському медичному науковому дослідженні після 6-тижневого вживання L. CASEI 431 у сироватці крові здорових добровольців значно підвищився рівень IgG, що відповідає за здатність імунної системи реагувати на вторгнення збудників респіраторних інфекцій. (10)
В іншому британському дослідженні, 1104 досліджуваних дорослих добровольців, які споживали L. CASEI 431 протягом 42 днів після вакцинації проти грипу, згодом на 3 дні швидше одужували при застуді та грипі. (14)
Lactobacillus paracasei, L. CASEI 431 також ферментує лактозу, утворюючи молочну кислоту, що має кілька корисних ефектів для здоров’я кишківника. Наприклад, молочна кислота може стимулювати перистальтику, покращуючи процеси травлення та транспортування їжі через шлунково-кишковий тракт. Це може допомогти при закрепах або уповільненій перистальтиці, та для пришвидшення вивільнення токсинів при деяких розладах ШКТ. (15)
Вітамін D3 – допомагає підтримувати нормальну функцію імунної системи, що сприяє відновленню захисних функцій слизових оболонок дихальних шляхів та їх нормальному функціонуванню.
Рекомендації щодо застосування
Може бути рекомендований у раціоні дієтичного харчування як додаткове джерело пробіотиків Streptococcus Salivarius K12; Lactobacillus paracasei, L. CASEI 431 та вітаміну D3 з метою створення оптимальних умов для:
- ефективної колонізації ротової порожнини, рото- та носоглотки корисними бактеріями, захисту слизових оболонок від інфікування верхніх дихальних шляхів; (2)
- підвищення стійкості (резистентності) організму до інфекцій, зокрема в період сезонних захворювань та при часто повторюваних (рекурентних) інфекціях вух, горла та носа; (4-8)
- зменшення частоти інфікування на поширені бактеріальні та вірусні інфекції верхніх дихальних шляхів; (4-5)
- зменшення кількості випадків вживання антибіотиків та жарознижувальних лікарських засобів, що застосовуються для боротьби з інфекціями верхніх дихальних шляхів, за рахунок ефективної колонізації Streptococcus Salivarius K12; (4-5)
- запобігання бактеріальних ускладнень респіраторних інфекцій, викликаних бактеріями, ріст яких пригнічує Streptococcus Salivarius K12; (4-5)
- відновлення мікрофлори верхніх дихальних шляхів, в тому числі ротоглотки, після курсу антибіотиків; (4-5)
- попередження рецидивів та повторного інфікування верхніх дихальних шляхів; (2-8)
модуляції системного захисту організму, за рахунок підвищення рівня IgG у сироватці крові під впливом - колонізації кишківника корисним пробіотичним штамом Lactobacillus paracaseі; (10)
- скорочення тривалості й зменшення вираженості проявів респіраторного дискомфорту. (16)
Не є лікарським засобом.
Без ГМО.
Перед споживанням рекомендовано проконсультуватися з лікарем.
Спосіб застосування
Дорослим по 1 пігулці на добу ввечері перед сном, після чистки зубів. Пігулку слід розсмоктувати у ротовій порожнині до повного розчинення. Після вживання дієтичної добавки не рекомендовано споживати їжу або воду протягом щонайменше 30 хвилин.
Тривалість споживання:
- для запобігання інфікування верхніх дихальних шляхів та при часто повторюваних (рекурентних) інфекціях вуха, горла чи носа – 2 курси по 30 днів з інтервалом 90 днів або один курс 90 днів, якщо лікар не призначив інакше;
- для відновлення мікрофлори після прийому антибіотиків – 30 днів, якщо лікар не призначив інакше;
- для усунення неприємного запаху з рота – 10-15 днів;
- для запобігання бактеріальних ускладнень при перших ознаках респіраторного дискомфорту – 10 днів, якщо лікар не призначив інакше.
Застереження
Підвищена чутливість до окремих компонентів дієтичної добавки. Споживання у період вагітності або годування груддю: може бути рекомендовано до споживання жінкам після консультації з лікарем.
Не перевищувати рекомендовану кількість (порцію) для щоденного споживання.
Форма випуску
Форма випуску: по 10 ородисперсних пігулок у блістері, 1 блістер у картонній коробці.
Маса нетто 1 пігулки: 810 мг (mg) ± 5,0 %.
Маса нетто пігулок в упаковці: 10 шт. – 8,1 г (g) ± 5,0 %.
Дата завершення мінімального терміну придатності «Краще спожити до кінця (місяць/рік)», номер партії, штрих код EAN-13, QR-код: вказано на упаковці.
Умови зберігання
Зберігати в оригінальній упаковці при температурі не вище 25 °С в сухому, захищеному від потрапляння прямих сонячних променів та недоступному для дітей місці.