Мережа “Аптека Доброго Дня” надіслала 100 000 грн на збір на літню військову форму для жінок від ГО “Землячки”. Ще на початку червня мережа долучилась до збору та ініціювала “Добрий збір для захисниць”. Клієнти мережі аптек протягом всього літа можуть долучитися до ініціативі аптеки 2 способами:

  • придбати в “Аптека Доброго Дня” товари брендів Lactovit та Beter: 3 гривні від кожної упаковки будуть перераховані на збір
  • перерахувати будь-яку суму на монобанку “Добрий збір для захисниць

Для Аптека Доброго Дня допомога саме захисницям – важлива. Основна наша аудиторія – жінки. І ще в довоєнний час, вони приходили до наших аптек купувати ліки, косметику, а сьогодні наближають нашу країну до Перемоги на передовій. Тепер косметика, яку купують інші допомагає збирати на форму для них. Загальна мета збору від громадської організації 43 млн грн, а це 10 000 комплектів, що поїдуть до жінок на передову. Амбасадором збору стала "Киця Захисниця" – спільний образ всіх жінок-військових в Україні. Станом на 1 березня 2023 року у війську України служить понад 60 500 жінок, близько 8 000 з них – на передовій та ще декілька тисяч мають посади, які передбачають систематичні виїзди на позиції. Посади, які займають жінки, нічим не відрізняються від посад, які займають чоловіки, тому форма та амуніція мають бути якісними та зручними, з урахуванням фізіології. Якщо ви запитаєте у захисниць: «Чого жінкам не вистачає в армії?», вам дадуть відповідь: «Зброї». Але для того, щоб цією зброєю керувати, військовим має бути комфортно. Штани не мають висіти в талії, чи тиснути в бедрах. Якщо у чоловіків – чоловіча форма, то у жінок – жіноча. Це базова піраміда потреб для роботи на передовій. Це важливо!» — Ксенія Драганюк, співзасновниця ГО «Землячки» Долучайтесь до збору і Ви! Разом переможемо!