Мережа «Аптека Доброго Дня» доєдналась до активностей, що проводить UNFPA, Фонд ООН у галузі народонаселення в Україні, в рамках інформаційної кампанії «Розірви коло» та приурочених до міжнародної акції «16 днів активізму проти гендерно зумовленого насильства».

Акція починається з Міжнародного дня ліквідації насильства щодо жінок 25 листопада, і триває до 10 грудня - Дня прав людини. Її метою є консолідація людей та організацій в усьому світі, аби закликати до запобігання та викорінення насильства щодо жінок та дівчат.

Щоб підтримати таку важливу соціальну місію, «Аптека Доброго Дня» замінила логотип на фірмовий стиль кампанії «Розірви коло». Також на планшетах в аптеках мережі по всій країні транслюватиметься інформаційне відео. Кожен, кому це потрібно, зможе просканувати QR-код та перейти на сайт, де можна звернутися по допомогу: https://rozirvykolo.org/

«Кожна п’ята жінка в Україні протягом життя зазнала фізичного та/або сексуального насильства. Щороку в Україні від насильства страждає близько 1,1 млн осіб. 90% тих, хто звертається щодо домашнього насильства - жінки. В умовах війні в Україні ризик домашнього і гендерно зумовленого насильства суттєво підвищується», - розповіли організатори.

Маркетинг-директор мережі «Аптека Доброго Дня» Ігор Алгінін зауважив, що «АДД» бере участь і сама запроваджує ініціативи, спрямовані на підтримку ментального та фізичного здоров’я українців. За його словами, мережа слідує Глобальним цілям ООН до 2030 року, серед яких - міцне здоров’я, тому і підтримує активності від UNFPA.

«Акція проти гендерно зумовленого насильства проводиться щороку в усіх країнах світу. Як представник соціально відповідального бізнесу, наша мережа не стоїть осторонь глобальних проблем і таких ініціатив. Сподіваємось, що ще більше людей звернуть увагу на цю тему, протидіятимуть насильству та не боятимуться звернутись за кваліфікованою допомогою психологів», - сказав Ігор Алгінін.

«Аптека Доброго Дня» піклується про вас. Розірвемо коло насильства разом!